Az az yapmayı sevdiğim için 2 adet ayva ile reçel yaptım. Ancak siz ölçüleri arttırarak yapabilirsiniz tabi suyu daha az artıracaksınız
Malzemeler:
2 adet büyük ayva
2,5 su bardağı şeker
2 adet büyük ayva
2,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2 limon suyu
5-6 adet karanfil
5-6 adet karanfil
Yapılışı:
- Ayva dilimlenip soyulur. Ortası çıkarılıp küp küp doğranır. Ayvalar su ile yumuşayıncaya kadar iyice haşlanır. (Suyu süzülmez.)
- Sonra şeker ve karanfil konup kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş kaynatılır. Yaklaşık 50 dk. sürüyor bu işlem
- limon suyu ilave edilir 10 dakika daha kaynatarak ateşten alınır. Ilıyınca kavanozlara boşaltılır.
Reçelin kıvamı şöyle anlaşılır: Bir çorba kaşığı reçel
suyu tabağa konur. Biraz soğuyunca tabak sağa sola eğilir. Eğer çabuk akıyorsa reçel suludur, kaynatmağa devam edilir. - Not:karanfilleri bir gün sonra kavanozdan çıkartıyorum.Bu nedenle resimde henüz duruyor:))
- Not: Koyulaşmayacak gibi gelirse bir iki ayva çekirdeğini içine atınız.
Ağzınızın tadı hiç bozulmasın...
0 yorum:
Yorum Gönder