AYVA REÇELİ

Az az yapmayı sevdiğim için 2 adet ayva ile reçel yaptım. Ancak siz ölçüleri arttırarak yapabilirsiniz tabi suyu daha az artıracaksınız


Malzemeler:
 2 adet büyük ayva
2,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
 1/2 limon suyu
5-6 adet karanfil

Yapılışı:
  • Ayva dilimlenip soyulur. Ortası çıkarılıp küp küp doğranır. Ayvalar su ile yumuşayıncaya kadar iyice haşlanır. (Suyu süzülmez.)
  • Sonra şeker ve karanfil konup kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş kaynatılır. Yaklaşık 50 dk. sürüyor bu işlem  
  • limon suyu ilave edilir 10 dakika daha kaynatarak  ateşten alınır. Ilıyınca kavanozlara boşaltılır.

    Reçelin kıvamı şöyle anlaşılır: Bir çorba kaşığı reçel
    suyu tabağa konur. Biraz soğuyunca tabak sağa sola eğilir. Eğer çabuk akıyorsa reçel suludur, kaynatmağa devam edilir.
  • Not:karanfilleri bir gün sonra kavanozdan çıkartıyorum.Bu nedenle resimde henüz duruyor:))
  • Not: Koyulaşmayacak gibi gelirse bir iki ayva çekirdeğini içine atınız.

Ağzınızın tadı hiç bozulmasın...

0 yorum:

Yorum Gönder