3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytin yağı
1 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilin
1.5 su bardağı un
80 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao
Süslemesi
80 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı nutella ( yada diğer fınfık kremaları)
renkli pasta süsü
Yapılışı
- Yumurta ve toz şekeri 10 dakika kadar çırpın.
- İçine sıvıyağ ve sütü ilave edip karıştırın.
- Rendelenmiş bitter çikolata ve kakoyu karıştırın.
- Yağlanmış muffin kalıplarına 1 cm boşluk olacak şekilde dökün.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
- Diğer taraftan bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve içine fındık kreması ekleyin.
- Soğuyan keklerin üzerine çikolata süsü dökün.
- Cup cake leri pasta süsü ile süsleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder