ÇİKOLATALI CUP CAKE

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytin yağı
1 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilin
1.5 su bardağı un
80 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao


Süslemesi
80 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı nutella ( yada diğer fınfık kremaları)
renkli pasta süsü




Yapılışı

  • Yumurta ve toz şekeri 10 dakika kadar çırpın.
  • İçine sıvıyağ ve sütü ilave edip karıştırın.
  • Rendelenmiş bitter çikolata ve kakoyu karıştırın.
  • Yağlanmış muffin kalıplarına 1 cm boşluk olacak şekilde dökün.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Diğer taraftan bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve içine fındık kreması ekleyin.
  • Soğuyan keklerin üzerine çikolata süsü dökün.
  • Cup cake leri pasta süsü ile süsleyin.
Ağzınızın tadı hiç bozulmasın...

0 yorum:

Yorum Gönder