Malzemeler:
6 adet portakal (3 su bardağı dilimlenmiş portakal kabuğu)
4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu
yarım limon suyu
Yapılışı:
Portakalların kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın ve tencereye alın. Tencereye bolca su ekleyin ve 15 dakika kadar kaynatın. Aromatik tadını sevmiyprsanız iki kere bu şekilde süzün.
Kaynayan portakalların suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
Tencerede şeker, 4 subardağı su, 2 su bardağı portakal suyunu karıştırarak kaynatın.
Portakalları atın ve orta ateşte koyu bir şurup kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 50 dakika) kaynatmaya devam edin.
Koyulaşan şurubun içine yarım limon suyunu katın ve 10 dakika daha kaynatın.
Reçel ılındığında kuru cam kavanozlara boşaltın.
Ağzınızın tadı hiç bozulmasın...
1 yorum:
Çok severim ellerinize sağlık ayva ben de yapmıştım portakalı da siz aklıma düşürdünüz şimdi
Yorum Gönder